Stimulastik Hobro

Hvad er Stimulastik?

Stimulastik handler om sansemotorisk stimulering for spædbørn og tumlinge, hvor børn, forældre og bevægelsesglæde er i fokus. Stimulastik foregår på små hold, hvor forældrene er aktive sammen med deres børn og hvor ergoterapeuten giver idéer til stimulering af barnet gennem leg.

Stimulastik fokuserer på stimulering af de primære sanser, som er grundlæggende for al udvikling. Hver gang barnet lærer noget nyt, dannes der nye nerveforbindelser i hjernen. Netop mens børnene er små, er hjernen mest modtagelig.

Gennem Stimulastik øger barnet sin bevægeglæde og kropslige erfaring og samtidigt får du ideer med hjem til sjove lege, der giver dit barn lyst til at udforske sig selv og sin omverden. Træningsformen er udviklet til børn af ergoterapeuter og læner sig op ad den nyeste forskning.

Som ergoterapeut benytter jeg min viden om bl.a. neurologi, sanser, adfærd, sprog og kontakt til at træne og stimulere normale og udfordrede børn i deres nuværende og næste udviklingszone. Jeg benytter min viden om sansebearbejdning, hjernens udvikling, leg og aktivitet til at stimulere og motivere barnet og give det glæde ved at være aktivt.

 

Hvem kan have glæde af Stimulastik?

Alle børn fra 2 mdr og til 3 år børn og deres forældre kan have glæde af stimulastik.

Stimulastik har desuden en positiv effekt på den sansemotoriske udvikling hos f.eks. motorisk usikre børn, børn der er født for tidligt, ”sansesarte” børn og børn der er meget urolige.

Du kan tilmelde dit barn hvis det er mellem 2 og 12 mdr. eller 1-3 år.

 

Hold information:

Vi tilbyder hold hver mandag, tirsdag og torsdag. Der vil være mellem 5-7 børn på et hold. Prisen er 90 kr. pr. gang og man betaler for et samlet forløb på mellem 5-7 gange.

Der er sat 50 min af til undervisningen, så der er tid til at amme, pusle og fordybelse undervejs – alt efter hvad dit barn har behov for.  En lektion foregår efter et fastlagt mønster og med en del gentagelser. Derved bliver aktiviteterne genkendelige og tryghedsskabende for barnet. Der vil blive brugt forskellige redskaber samt musik til aktiviteterne.

I første del af undervisningen sidder/står hver forælder med sit barn og der laves i fællesskab øvelser med og uden musik. I anden del af undervisningen går forældrene rundt med sit barn og prøver de forskellige redskaber. Jeg går rundt til hver enkelt

barn/forælder og vejleder om brugen af redskaberne og kommer med inspiration til lege, der passer til det enkelte barns udviklingstrin.

1-2  gange vil vi på det yngste hold bruge noget af tiden på babymassage. Vi kommer gennem et helt kropsprogram i løbet af et forløb og massageolie har vi på stedet.


Praktiske informationer:

Der er adgang til the-køkken med vask og el-kedel.

Der er puslebord og der er mulighed for at trække sig lidt ud til siden for at amme og pusle, så I stadig kan følge med i undervisningen. I er velkommen til at komme lidt før og blive bagefter, hvis der skal gives mad, pusles osv.

 

Påklædning:

Tøj der er nemt at bevæge sig i og hvis du ønsker at benytte sko i salen, skal dette være rene indendørssko.

Dit barn skal ligeledes være påklædt, så det kan bevæge sig frit. Barnet skal gerne kunne få bare tæer og gerne i en kortærmet body.

 

Medbring:

  • Et blødt tæppe eller lignende, så dit barn ligger blødt og til leg
  • Pga corona: gerne lidt rangler og bide-legetøj
  • Håndklæde til når vi skal give massage

  

Tilmelding:

Tryk på knappen øverst eller på linket via opslag på vores facebookside: Stimulastik Hobro. Pga de ustabile coronanedlukning, betaler man ved første fremmøde.  Betaling er gennem journalsystemt Easyme og via mobilepay. Kvitteringen sendes pr mail efter betaling.


Sted:

Undervisningen afholdes her hos ERGOkrop, Hyldebærvænget 12 i Valsgård, 9500 Hobro.

https://goo.gl/maps/zwppDGLpgvvenkxT6

Indgangen til klinikken finder I på siden af huset ved parkeringspladsen. Barnevognen kan stilles udenfor døren.

 

Vi håber på at se dig og din baby til en masse sjove og lærerige timer.