Nytår
Starter begyndelse af januar
OBS: Ferie uge 7
Forår
Starter midt marts
OBS: ferie i påsken
Sommer
Starter midt i maj
og slutter uge 26
Efterår
Starter start august efter skolernes sommerfreie
Vinter
Starter midt oktober
OBS: Ferie uge 42
Her tager vi det helt stille og roligt. Barnet skal have lov til at vende sig til et nyt lokale med en masse fremmede lyde og mennesker.
Børn nervesystem skal have lov til at blive modnet i takt med de vokser og på dette holde begynder vi at introducere børnene for nye sanse stimuli. I vil blive introduceret til de forskellige primære sanser og en af gangene vil vi bruge tid på babymassage.
Børn som er fortidligt fødte eller har haft en hård start på livet, kan kan med fordel starte på dette hold også selvom de er ældre en 4 mdr.
Musikken holder vi i den lave ende og bruger mere tid på sang og taktilstimulering.
Nu har babyerne efterhånden vendet sig til omverdenen og kan beynge at se noget længere. Interessen for hvad der sker omkring dem selv stiger og alle indtryk suges ind i deres hjerner. Nu begynder vi at kunne lave lidt vildere lege og her vil vi brugere mere tid på at stimulerer den vestibulæresans.
Igennem forløbet vil I få viden om de forskellige udviklingstrin og hvorfor det er vigtigt at blive på hvert trin i en rum tid.
** forbeholdt til dem der er tilmeldt efterfødselstræning
På dette hold kan der komme mere fart over feltet, da babyerne er mere robuste og snart skal ud af barselsboblen hos den trygge forælder, for om lidt at starte i dagpleje eller vuggestue. I får viden om vigtigheden af stillingsskift og kort om primitive reflekser. I timen kan vi give den mere gas med kolbøtter, musik og dans.
Her bruger vi også mere tid på fri leg med de andre børn, da flere børn kan komme rundt af sig sig selv i denne alder og ikke altid syntes det er så sjovt at skulle bestemmes over.
På dette hold handler det om at lære at sidde i rundkreds, vente på tur og stå i kø, udfordre balance, skubbe og trække, kravle op og ned, øve øjehåndkoordination, finmotorikken, mundmotorik, udfordre sig selv og iagttage de andre børn.
I vil blive introduceret for nye sanglege, musik og kolbøtter der passer til der hvor jeres barn er lige nu i det enkelte barn udvikling. Vi graduerer udfordringerne undervejs og her er plads til at barnet kan observere legen inden de springer ud i det. Nogen børn har brug for at se tingene an.
Det er muligt at få Maj eller Maiken ud i hjemmet eller I kommer her i klinikken, som et lukket hold.
Når jeg kommer i hjemmet er det som regel en enkelt gang, hvor I vil få en introduktion til emnet og jeg kan undersøge jeres barn mht udvilking og bevægelighed i rygsøjlen. Dette koster 200 kr. pr mor/barn og min. 5 betalende.
Kommer I her i klinikken, kan vi lavet et lukket hold på det antalt gange I ønsker det, men min 3 gange. Samme pris som de øvrige hold (100 kr. pr. gang)
Maj eller Maiken kommer altid gerne ud og underviser i babyhold, babymassage, primitive reflekser eller sansemotorik i mødregruppen, dagplejen, sundhedsplejersker, børnehaver, biblioteker osv. Bare skriv en mail eller giv et kald, så finder vi ud af det.
Efterfødselstræning tager udgangspunkt i, at kroppen for nylig har været igennem en stor belastning og langsomt skal komme sig. Der er fokus på at skabe en god kontakt til bækkenbunden og på at samle delte mavemuskler, så du igen kan føle dig stærk i din egen krop. Træningen er inspireret fra pilates og yoga og du oplever derfor en rolig start på dit genoptræningsforløb efter din graviditet og fødsel. Forløbet vil gradvist blive progredieret således du oplever at sværhedsgraden øges i takt med at din krop er klar.
På mine efterfødselshold vil du også få en masse undervisning i din krop og hvad den netop har gennemgået, samt hvordan vi skal adressere kroppen i fremtiden. Din krop vil nemlig for altid være en efterfødselskrop efter du har født. Vi bruger ca. 10-15 minutter på at snakke om et relevant emne inden vi starter med at træne. Derfor er træningssessionen 1 time og 15 minutter hos mig.
Emnerne vi berører er bl.a.:
Det anbefales at lave en individuel samtale og undersøgelse inden opstart, så det undersøges, om der er særlige områder, der skal fokuseres mere på end andre.
Holdene er små med kun 8 deltagere på hvert hold og strækker sig typisk over 8-10 gange. Du kan løbende holde øje med nye hold under booking af tid på hjemmesiden. Har I et ønske som mødregruppe om at træne på et lukket hold, kan i altid kontakte mig og høre nærmere og eventuelt finde en dag der passer jeres mødregruppe.
Børnene kan stå trygt lige udenfor klinikken hvis de sover – og ellers er der plads til at have dem med indenfor, hvor de kan ligge på et legetæppe og kigge på, mens mor træner.
Generelt om efterfødselskroppen
De første 3 mdr. efter fødsel skal man lave low load aktiviteter, det vil sige øvelser med lav intensitet. Du kan efter 6-8 uger begynde at træne mere målrettet, såfremt du har det godt i din bækkenbund og ingen komplikationer har. Det anbefales at du genoptræner din bækkenbund og din kropskerne og gerne hos en der har viden indenfor området, så du får den korrekte træning til din bækkenbund fra start.
Det er utrolig vigtigt at man får styr på sin kropskerne og bækkenbund, før man ligger for meget belastning på kroppen. Kroppen har trods alt været igennem en lang og omstændig proces med at gro en baby og dernæst føde den. Kroppen har slet og ret brug for restitution og derefter den rette genoptræning. Op imod 30-50 % af kvinder vil på et tidspunkt i livet opleve gener i form af inkontinens eller nedsynkning af underlivsorganer. Dette vil vi gerne forebygge ved den rette træning med rette belastning, så sådanne komplikationer kan undgås.
At være i god fysisk form kan i mange tilfælde holde smerter nede og tilmed give en bedre fødsel. Du vil også have et bedre udgangspunkt for genoptræning efter din fødsel, hvis du allerede under din graviditet holder dig aktiv. Det er sundt og godt, for både baby og mor at holde sig i gang under graviditeten. Graviditetstræning i form af Pilates er derfor en skøn måde at bevæge og træne sine krop på under graviditeten.
Træningen tager udgangspunkt i at du er gravid og tager forbehold for de ændringer din krop er udsat for under graviditeten. Vi kommer til at have fokus på stabilitet, kernespænding, bækkenbund og smidighed. Du kan godt være med selvom du ikke har mulighed for at deltage alle 8 gange – du betaler kun for de gange du tilmelder dig.
Du bliver også klogere på din gravide krop, da vi hver gang snakker lidt om de ændringer din krop er udsat for under din graviditet. Jeg er uddannet Urologisk, Gynækologisk og Obstetrisk fysioterapeut (gynobs fysioterapeut), samt pilates instruktør, hvilket giver mig gode forudsætninger og ikke mindst erfaring til at varetage træningen.
I håndbogen “fysisk aktivitet, forebyggelse og behandling” beskriver de, at kvinder der er fysisk aktive under deres graviditet har færre komplikationer under fødslen og de føder tilmed børn med lavere fødselsvægt (Klarlund og Andersen. 2020, s. 224)
Listen er lang med fordele ved at være fysisk aktiv under graviditeten:
Holdene er små med maks. 8 deltagere og varighed per gang er 1 time.
Så tøv ikke med at komme i gang med at være fysisk aktiv. Er du i tvivl eller har du smerter i forbindelse med fysisk aktivitet er du velkommen til at kontakte mig, så vi kan tage en uforpligtende snak om hvordan vi tilrettelægger træning for dig.
Mobil: 60151465
E-mail: maj@ergokrop.dk
Mobil: 28517275
E-mail: mhbfys@outlook.dk
Mobil: 31323339
E-mail: mathilde@fysiobrun.dk
Mobil: 21685609
Email: harrits79@gmail.com
Valsgård: Hyldebærvænget 12, 9500 Hobro
Haverslev: Dahlsensvej 18, 9610 Nørager
Link til sikker mail skal KUN anvendes ved personfølsomme data: https://ezme.io/u/x6s/zRGV