Holdoversigt

Sæson oversigt for stimulastik 2022 og 2023

Jul/vinter (2022)

Uge 47-50

Forløbet er i alt 4 uger

Nytår (2023)

Uge 1-6

Forløbet er i alt 6 uger

Vinter (2023)

Uge 7-13

OBS: Ferie uge 9, så ingen stimulastik i denne uge

Forløbet er i alt 6 uger

Forår (2023)

Uge 15-21

OBS: kristihimmelfart uge 20, så træning onsdag i stedet for torsdag og lukket uge 19

Forløbet er i alt 6 uger

Sommer (2023)

Uge 22-26

Forløbet er i alt 5 uger 

Holdoversigt og tilmelding 

Klik på det ønskede hold og udfyld informationerne - husk at læse handelsbetingelserne. Bagefter modtager du en kvittering ang tilmeldelse.

Henter datoer...

Workshops 

Man kan også kalde det en smagsprøve på graviditetspilates, stimulastik og efterfødselstræning - lækre øvelser blandet med relavnt teori.

Fælles workshops

Der findes to slags:

 1. Før du har født
 2. Efter du har født


Læse mere om under holdeoversigt, for datoer og indhold

Stimulastik workshops

Denne workshop er til dig og din baby.

Maj vil prøve at smelte teori og praktiske øvelser sammen. Fokus er sansestimuli til baby og teori ang bærestilling, assymmetri/fladt baghoved og mavetid (jeg tager de emner op I syntes er relevante)

  Efterfødsel/graviditets pilates workshops

  ...under udarbejdelse....

  Beskrivelse af hold i klinikken

  Stimulastik 2-5 mdr

  Beskrivelse

  Her tager vi det helt stille og roligt. Barnet skal have lov til at vende sig til et nyt lokale med en masse fremmede lyde og mennesker.
  Børn nervesystem skal have lov til at blive modnet i takt med de vokser og på dette holde begynder vi at introducere børnene for nye sanse stimuli. I vil blive introduceret til de forskellige primære sanser og en af gangene vil vi bruge tid på babymassage.
  Børn som er fortidligt fødte eller har haft en hård start på livet, kan kan med fordel starte på dette hold også selvom de er ældre en 4 mdr.
  Musikken holder vi i den lave ende og bruger mere tid på sang og taktilstimulering.

  Stimulastik 5-8 mdr

  Beskrivelse

  Nu har babyerne efterhånden vendet sig til omverdenen og kan beynge at se noget længere. Interessen for hvad der sker omkring dem selv stiger og alle indtryk suges ind i deres hjerner. Nu begynder vi at kunne lave lidt vildere lege og her vil vi brugere mere tid på at stimulerer den vestibulæresans.
  Igennem forløbet vil I få viden om de forskellige udviklingstrin og hvorfor det er vigtigt at blive på hvert trin i en rum tid.

  ** forbeholdt til dem der er tilmeldt efterfødselstræning

  Stimulastik 7-12 mdr

  Beskrivelse

  På dette hold kan der komme mere fart over feltet, da babyerne er mere robuste og snart skal ud af barselsboblen hos den trygge forælder, for om lidt at starte i dagpleje eller vuggestue. I får viden om vigtigheden af stillingsskift og kort om primitive reflekser. I timen kan vi give den mere gas med kolbøtter, musik og dans.
  Her bruger vi også mere tid på fri leg med de andre børn, da flere børn kan komme rundt af sig sig selv i denne alder og ikke altid syntes det er så sjovt at skulle bestemmes over.

  Stimulastik 1-3 år

  Beskrivelse

  På dette hold handler det om at lære at sidde i rundkreds, vente på tur og stå i kø, udfordre balance, skubbe og trække, kravle op og ned, øve øjehåndkoordination, finmotorikken, mundmotorik, udfordre sig selv og iagttage de andre børn.
  I vil blive introduceret for nye sanglege, musik og kolbøtter der passer til der hvor jeres barn er lige nu i det enkelte barn udvikling. Vi graduerer udfordringerne undervejs og her er plads til at barnet kan observere legen inden de springer ud i det. Nogen børn har brug for at se tingene an.

  Mødregruppe Stimulastik og babymassage

  Beskrivelse

  Det er muligt at få Maj ud i hjemmet eller I kommer her i klinikken, som et lukket hold.
  Når jeg kommer i hjemmet er det som regel en enkelt gang, hvor I vil få en introduktion til emnet og jeg kan undersøge jeres barn mht udvilking og bevægelighed i rygsøjlen. Dette koster 200 kr. pr mor/barn og min. 5 betalende.
  Kommer I her i klinikken, kan vi lavet et lukket hold på det antalt gange I ønsker det, men min 3 gange. Samme pris som de øvrige hold (100 kr. pr. gang)

  Undervsining

  Beskrivelse

  Maj kommer altid gerne ud og underviser i stimulastik, babymassage, primitive reflekser eller sansemotorik i mødregruppen, dagplejen, sundhedsplejersker, børnehaver, biblioteker osv. Bare skriv en mail eller giv et kald, så finder vi ud af det.

  Træning for voksne

  Efterfødselstræning

  Beskrivelse

  Efterfødselstræning tager udgangspunkt i, at kroppen for nylig har været igennem en stor belastning og langsomt skal komme sig. Der er fokus på at skabe en god kontakt til bækkenbunden og på at samle delte mavemuskler, så du igen kan føle dig stærk i din egen krop. Træningen er inspireret fra pilates og yoga og du oplever derfor en rolig start på dit genoptræningsforløb efter din graviditet og fødsel. Forløbet vil gradvist blive progredieret således du oplever at sværhedsgraden øges i takt med at din krop er klar.  

  På mine efterfødselshold vil du også få en masse undervisning i din krop og hvad den netop har gennemgået, samt hvordan vi skal adressere kroppen i fremtiden. Din krop vil nemlig for altid være en efterfødselskrop efter du har født. Vi bruger ca. 10-15 minutter på at snakke om et relevant emne inden vi starter med at træne. Derfor er træningssessionen 1 time og 15 minutter hos mig. 


  Emnerne vi berører er bl.a.:

  • Helingstider efter fødsel
  • Bækkenbunden og dens funktioner 
  • inkontinens mm.
  • Bækkenbunden efter fødsel 
  • Fysisk aktivitet og efterfødsel
  • Delte mavemuskler 
  • Holdning og dagligdags hacks til at få træningen ind i hverdagen
  • Nedsynkninger/prolaps

   

  Det anbefales at lave en individuel samtale og undersøgelse inden opstart, så det undersøges, om der er særlige områder, der skal fokuseres mere på end andre. 

  Holdene er små med kun 8 deltagere på hvert hold og strækker sig typisk over 8-10 gange. Du kan løbende holde øje med nye hold under booking af tid på hjemmesiden. Har I et ønske som mødregruppe om at træne på et lukket hold, kan i altid kontakte mig og høre nærmere og eventuelt finde en dag der passer jeres mødregruppe. 

  Børnene kan stå trygt lige udenfor klinikken hvis de sover – og ellers er der plads til at have dem med indenfor, hvor de kan ligge på et legetæppe og kigge på, mens mor træner.  

   

  Generelt om efterfødselskroppen

  De første 3 mdr. efter fødsel skal man lave low load aktiviteter, det vil sige øvelser med lav intensitet. Du kan efter 6-8 uger begynde at træne mere målrettet, såfremt du har det godt i din bækkenbund og ingen komplikationer har. Det anbefales at du genoptræner din bækkenbund og din kropskerne og gerne hos en der har viden indenfor området, så du får den korrekte træning til din bækkenbund fra start. 

  Det er utrolig vigtigt at man får styr på sin kropskerne og bækkenbund, før man ligger for meget belastning på kroppen. Kroppen har trods alt været igennem en lang og omstændig proces med at gro en baby og dernæst føde den. Kroppen har slet og ret brug for restitution og derefter den rette genoptræning. Op imod 30-50 % af kvinder vil på et tidspunkt i livet opleve gener i form af inkontinens eller nedsynkning af underlivsorganer. Dette vil vi gerne forebygge ved den rette træning med rette belastning, så sådanne komplikationer kan undgås.

  Gravid Pilates

  Beskrivelse

  At være i god fysisk form kan i mange tilfælde holde smerter nede og tilmed give en bedre fødsel. Du vil også have et bedre udgangspunkt for genoptræning efter din fødsel, hvis du allerede under din graviditet holder dig aktiv. Det er sundt og godt, for både baby og mor at holde sig i gang under graviditeten. Graviditetstræning i form af Pilates er derfor en skøn måde at bevæge og træne sine krop på under graviditeten.

  Træningen tager udgangspunkt i at du er gravid og tager forbehold for de ændringer din krop er udsat           for under graviditeten. Vi kommer til at have fokus på stabilitet, kernespænding, bækkenbund og smidighed. Du kan godt være med selvom du ikke har mulighed for at deltage alle 8 gange – du betaler kun for de gange du tilmelder dig.

  Du bliver også klogere på din gravide krop, da vi hver gang snakker lidt om de ændringer din krop er udsat for under din graviditet. Jeg er uddannet Urologisk, Gynækologisk og Obstetrisk fysioterapeut (gynobs fysioterapeut), samt pilates instruktør, hvilket giver mig gode forudsætninger og ikke mindst erfaring til at varetage træningen.

  I håndbogen “fysisk aktivitet, forebyggelse og behandling” beskriver de, at kvinder der er fysisk aktive under deres graviditet har færre komplikationer under fødslen og de føder tilmed børn med lavere fødselsvægt (Klarlund og Andersen. 2020, s. 224)

  Listen er lang med fordele ved at være fysisk aktiv under graviditeten:

  • Øget velvære og nedsat risiko for graviditetsrelaterede smerter
  • forebyggelse af store fødselsskader, da en stærk muskel er mindre tilbøjelig til at gå i stykker
  • Forebyggelse af graviditetssukkersyge
  • Hurtigere heling efter fødsel
  • Dine mavemuskler og dit bindevæv bliver fleksibelt og trækker sig derved hurtigere sammen igen efter fødsel

  Holdene er små med maks. 8 deltagere og varighed per gang er 1 time.

  Så tøv ikke med at komme i gang med at være fysisk aktiv. Er du i tvivl eller har du smerter i forbindelse med fysisk aktivitet er du velkommen til at kontakte mig, så vi kan tage en uforpligtende snak om hvordan vi tilrettelægger træning for dig.